20 de localități sucevene, incluse în proiectul „Economia bazată pe cunoaștere”


Intră acum și în grupul de

Ministerul Comunicațiilor si Tehnologiei Informației a anunțat că 20 de localități rurale și mic urbane din județul Suceava, sunt incluse în proiectul „Economia bazată pe cunoaștere” și pot participa la concursul „Valorile comunității”. Cele 20 de localități sunt Arbore, Bălcăuți, Berchișești, Cacica, Calafindești, Dolhasca, Fântânele, Frumosu, Gălănești, Grămești, Iaslovăț, Moldova-Sulița, Ostra, Panaci, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Siminicea, Sucevița, Valea Moldovei și Vicovu de Sus.

Concursul va premia acele comunități care își identifică trei domenii de excelență ce reprezintă motoare de dezvoltare locală și demonstrează totodată că pot capacita cât mai multâți membri ai comunității pentru valorificarea lor. Inscrierile se pot face începând din 8 octombrie și până pe 8 decembrie, iar concursul se va încheia în aprilie 2009. Domeniile de excelență identificate de comunități pot avea pur și simplu dimensiune economică, dar vor fi premiate și ideile care au o componenta de utilitate publică sau educațională. Concursul nu oferă finanțare.

Economia Bazată pe Cunoaștere (EBC) este un proiect realizat de MCTI, finanțat de Guvernul României și Banca Mondială, și are un buget de 69 milioane de dolari. Scopul proiectului este de a iniția și susține activități bazate pe cunoaștere, prin tehnologia informației și comunicare, în special în comunități dezavantajate din acest punct de vedere. Prin proiect au fost înființate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Rețele Electronice ale Comunităților Locale (RECL). Fiecare rețea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) și mai multe puncte de acces în școlile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică și în fiecare primărie.
 


Intră acum și în grupul de