Alegeri parlamentare 2008 : Bălan propune realizarea unui circuit turistic între Cetatea de Scaun a Sucevei și Mănăstirea Dragomirna

Candidatul PD-L Suceava pentru Colegiul Suceava-est, (care include cartierul Burdujeni al Sucevei), Ioan Bălan, susține că Mănăstirea Dragomirna va trebui inclusă în următorii ani ca destinație finală a unui circuit turistic, ce să aibă ca punct de plecare municipiul reședință de județ. Ioan Bălan a spus că Suceava, din punct de vedere al locurilor pe care turiștii le pot vizita, are potențial ce va trebui valorificat la maxim. El a vorbit aici atât despre încărcătura istorică a acestor locuri, și s-a referit în mod special la Cetatea de Scaun a Sucevei, capitală cândva a Moldovei lui Ștefan cel Mare, cât și despre bisericile vechi din municipiul reședință de județ și Mănăstirea Sfântul Ioan.

Candidatul PD-L consideră că ar trebui realizat în mod expres un „circuit turistic între Cetatea de Scaun a Sucevei”, ca punct de plecare și Mănăstirea Dragomirna, astfel încât să poată fi valorificat întregul potențial al zonelor. „Ștefan cel Mare este un brand la nivel național pe care Suceava trebuie să-l uziteze. Eu mă refeream la constituirea acestui traseu dintre cele două locații, ca un fel de axă în jurul căreia să se poată construi dezvoltarea turistică a zonei pe termen lung. Din punctul meu de vedere, se impune o implicare mult mai serioasă și a factorilor din deliberativul de la nivel național pentru ridicarea turismului din zona Suceava la nivelul meritat”, a conchis Ioan Bălan.

 Reamintim că Ioan Bălan și-a conturat ca priorități pentru mandatul său sprijinirea realizării rutei ocolitoare Moara-Mihoveni-Pătrăuți și Salcea-Ipotești, introducerea apei potabile și a canalizării în toate localitățile din colegiul său, reabilitarea infrastructurii pentru școli și căminele culturale, precum și extinderea spațiului verde și rezolvarea problemelor legate de traficul rutier și de poluare.