Alegeri parlamentare 2008 : Bălan propune realizarea unui circuit turistic între Cetatea de Scaun a Sucevei și Mănăstirea Dragomirna


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L Suceava pentru Colegiul Suceava-est, (care include cartierul Burdujeni al Sucevei), Ioan Bălan, susține că Mănăstirea Dragomirna va trebui inclusă în următorii ani ca destinație finală a unui circuit turistic, ce să aibă ca punct de plecare municipiul reședință de județ. Ioan Bălan a spus că Suceava, din punct de vedere al locurilor pe care turiștii le pot vizita, are potențial ce va trebui valorificat la maxim. El a vorbit aici atât despre încărcătura istorică a acestor locuri, și s-a referit în mod special la Cetatea de Scaun a Sucevei, capitală cândva a Moldovei lui Ștefan cel Mare, cât și despre bisericile vechi din municipiul reședință de județ și Mănăstirea Sfântul Ioan.

Candidatul PD-L consideră că ar trebui realizat în mod expres un „circuit turistic între Cetatea de Scaun a Sucevei”, ca punct de plecare și Mănăstirea Dragomirna, astfel încât să poată fi valorificat întregul potențial al zonelor. „Ștefan cel Mare este un brand la nivel național pe care Suceava trebuie să-l uziteze. Eu mă refeream la constituirea acestui traseu dintre cele două locații, ca un fel de axă în jurul căreia să se poată construi dezvoltarea turistică a zonei pe termen lung. Din punctul meu de vedere, se impune o implicare mult mai serioasă și a factorilor din deliberativul de la nivel național pentru ridicarea turismului din zona Suceava la nivelul meritat”, a conchis Ioan Bălan.

 Reamintim că Ioan Bălan și-a conturat ca priorități pentru mandatul său sprijinirea realizării rutei ocolitoare Moara-Mihoveni-Pătrăuți și Salcea-Ipotești, introducerea apei potabile și a canalizării în toate localitățile din colegiul său, reabilitarea infrastructurii pentru școli și căminele culturale, precum și extinderea spațiului verde și rezolvarea problemelor legate de traficul rutier și de poluare.
 


Intră acum și în grupul de