Ion Lungu este prudent în privința introducerii sistemului de sensuri unice în Suceava: Este o responsabilitate enormă. Trebuie să avem convingerea totală că va fi mai bine și nu mai rău. Dacă ajungem la concluzia că e bine va putea fi implementat în luna iulie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava reprezintă o responsabilitate enormă și că o decizie în acest sens va fi luată după dezbateri cât mai largi pentru că trebuie să fie conturată convingerea că acest sistem va duce la fluidizarea traficului.

El a spus că este cert că în acest sens va mai fi organizată o întâlnire informală cu consilierii locali.

„Dacă lucrurile merg într-o direcție vom intra cu vot sau nu în Consiliul Local în luna iunie”, a declarat Lungu.

Primarul a subliniat că acest studiu de circulație, această intenție, care presupune o mare responsabilitate nu este ambiția cuiva, a sa, a viceprimarului Lucian Harșovschi sau a altcuiva din Primărie.

„E foarte greu de luat o decizie și nu din alte considerente decât mentalitatea oamenilor. Oamenii, când le spui că trebuie să meargă 100 de metri mai mult sau un kilometru mai mult- deși în multe orașe a mers- vin cu „n” motivații: timpul, consumă benzină suplimentară. Trebuie să fim convinși că acest proiect duce la fluidizarea traficului, adică va fi mai bine și nu mai rău. Suntem încă în discuții.Firma care face proiectul nu l-a predat definitiv, are acele planșe cu intersecțiile toate și cu soluțiile propuse în urma sugestiilor consilierilor locali când am avut prima dezbatere de aici”, a declarat Ion Lungu.

Primarul așteaptă rezultatele dezbaterii publice, dar și discuțiilor informale cu consilierii locali de față cu reprezentanții firmei care elaborează studiul de trafic.

Potrivit acestuia, dacă se va considera că e mai bine cu acest nou sistem va fi supus aprobării în Consiliul Local.

„Se poate intra în Consiliul Local  și nu știu dacă este oportunitatea să-l implementăm mâine. Este o responsabilitate enormă. Eu nu fug de decizie. Sunt un om curajos din punctul acesta de vedere, dar trebuie să avem convingerea totală, sută la sută, că va fi mai bine și nu mai rău”, a mai declarat Ion Lungu.

El susține că dorește o largă majoritate pentru această decizie în Consiliul Local și că nu dorește un vot la limită și a remarcat profesionalismul cu care consilierii locali, dând exemplul liderului grupului PSD, Vasile Mocanu, au abordat acest subiect

Totodată, primarul a spus că nu vrea să exploateze în mod electoral această decizie mai ales că a auzit zvonuri că cei din PSD abia așteaptă să fie votat acest studiu de trafic pentru ca PNL „să-și rupă gâtul”.

Ion Lungu a mai declarat că dacă se va decide introducerea noului sistem de sensuri unice atunci acesta ar putea fi implementat în cursul lunii iulie care este mai lejeră din punctul de vedere al traficului pentru că din luna august începe din nou să se aglomereze orașul.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de