Un workshop dedicat Chirurgiei Epilepsiei va fi organizat joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, iar doi medici germani, un epileptolog şi un neurochirurg, vor conferenţia şi vor împărtăşi colegilor suceveni din experienţa lor profesională


Intră acum și în grupul de

Evenimentul este organizat de SJU Suceava şi de Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie,  în cadrul parteneriatelor de colaborare cu cele mai experimentate centre de epilepsie din Germania.

Invitaţii workshop-ului dedicat Chirurgiei Epilepsiei sunt prof.dr. Jorg Wellmer, epileptolog, şeful Departamentului Ruhr-Epileptologie din cadrul Spitalului universitar Knapschaftskrankenhaus Bochum care va susţine o conferinţă cu tema “ Chirurgia epilepsiei: de ce şi pentru cine?” şi PD dr. Marec Von Lehe, neurochirurg, şeful Departamentului de Neurochirurgie din cadrul Ruppiner Kliniken Neuruppin din Germania, care va susţine conferinţa cu tema “Chirurgia epilepsiei: întotdeauna personalizată”.

Totodată, în cadrul acestui eveniment cei doi medici germani împreună cu coordonatorul Centrului Nord-Est Carpatic de Epilepsie din cadrul SJU Suceava, medicul epileptolog Ana Miron, vor vorbi şi despre Diagnosticul epileptic prechirurgical.

O intervenţie în Chirurgia epilepsiei va fi realizată, în premieră, la SJU Suceava

De menţionat este că în cadrul parteneriatului de colaborare între SJU Suceava, Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie şi cele două clinici din Germania, va avea loc joi şi prima intervenţie în Chirurgia epilepsiei, fiind planificată o “amigdalhipocampectomie selectivă într-un caz de epilepsie mezială temporală farmacorezistentă, cu scleroză de hipocamp stâng”, care va fi efectuată de echipa de medici români şi germani, sub coordonarea PD dr. Marec Von Lehe.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de