În sfârșit… un punct


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – CS Concordia Chiajna 0 – 0
Cetatea Suceava nu mai reușise să câștige un punct de pe 4 octombrie, de la întâlnirea cu CSM Ploiești (2-2). La mai bine de o lună de la acel joc, “galben-albaștrii” au remizat sâmbătă, scor 0-0, cu una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării, Concordia Chiajna.
Cu Marian Pană în tribună și directorul tehnic Silviu Stănescu pe bancă, sucevenii au început bine meciul iar în minutul 2, Stănescu jr. centrează de pe partea stângă, mingea ajunge în gura porții, dar acolo nu este niciun coechipier. Urmează șutul lui Celpan respins de un fundaș al oaspeților pentru ca, în minutul 5, Bălașa să semneze prima ocazie de gol a Concordiei. Ex-piteșteanul reia cu capul pe lângă poarta apărată de Rohețki.
La jumătatea primei reprize, goalkeeper ul Andrei Rohețki suferă o accidentare la adductori și este înlocuit cu Viorel Gheorghe, care, imediat după ce intră între buturile Cetății, are două intervenții bune. În minutul 34, Colban șutează puțin peste poarta lui Vintilă, de la aproximativ 10 metri poziție lateral stânga, și astfel cele două echipe intră la vestiare, la egalitate.

Homneac a avut o bară în minutul 61

Actul secund începe în aceeași notă ca primul. În minutul 47, Martin șutează din poziție bună, dar mingea trece peste poarta apărată de Bogdan Vintilă.  Două minute mai târziu vine și replica Chiajnei. Cristi Ungureanu reia cu capul, din 8 metri, peste poartă, pentru ca peste alte trei minute, Fortuna să fie din nou alături de suceveni, la reluarea lui Iliescu, V. Gheorghe intervenind salvator. Minutul 61 putea să aducă deschiderea scorului, dar, după ce a fentat elegant doi adversar, Homneac a șutat în bara din dreapta a porții Concordiei. Până la finalul meciului s-a mai consemnat șutul puternic expediat de Cristi Ciobotariu (71), precum și ratarea uriașă a lui Danteș. Fostul jucător al Cetății a ratat incredibil în minutul 76, șutând din 16 metri peste poarta goală a sucevenilor.
Cu trei minute înainte de finalul jocului, Știubei reia cu capul spre poartă o minge venită din corner, dar Vintilă are un reflex de zile mari și le amintește fotbaliștilor lui Pană și Stănescu că nu demult era component al echipei naționale a României.
Scor final 0-0, un rezultat în urma căruia Cetatea ajunge la -10 în clasamentul adevărului. Până la finalul turului, sucevenii vor mai juca două partide, ambele în deplasare, la Petrolul Ploiești și la FC Botoșani.
Au evoluat formațiile:
Cetatea Suceava: Rohețki (Viorel Gheorghe, 22) – Cotolan (Știubei 72), Nicolau, Streinu, Martin – Cojenel, Onciu, Celpan, Stănescu – Homneac, Colban (Bukvic, 62). Antrenor: Marian Pană.
CS Concordia Chiajna: Vintilă – Pătru, Soare, Ciolca, Lungan – Pop (Ruse, 67), Bălașa, Oae, Iliescu (Gardaș, 83), Ciobotariu – Ungureanu (Danteș, 76). Antrenor: Dumitru Bolborea.
 


Intră acum și în grupul de