Fotbal : Victorii pentru Lyon si Bordeaux în Ligue 1


Intră acum și în grupul de

Înfrângerea de săptămâna trecut de la Nancy a fost uitată de Bordeaux, adversara celor de la CFR Cluj în Liga Campionilor, care au revenit în lupta pentru titlu cu o victorie muncită în fața echipei AJ Auxerre, scor 2-0.
Prima repriză a fost echilibrată, cu Cavenaghi având cele mai mari două ocazii de a înscrie pentru gazde. Finalul a fost marcat de accidentarea portarului Mathieu Valverde, care și-a pierdut cunoștința în urma unui contact cu Dennis Oliech. Antrenorul Laurent Blanc nu și-a ascuns îngrijorarea, după ce înlocuitorul lui Ulrich Rame a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportat de urgență la spital.
Nici în repriza a doua nu s-au evidențiat cei de la Bordeaux, până când Fernando Cavenaghi, într-un moment de geniu, a reușit să spargă apărarea încăpățânată a celor de la Auxerre. După nici alte cinci minute, gazdele și-au dublat avantajul, când centrarea lui Gourcouff a fost transformată în gol de Marouane Chamakh.
Singurul lucru notabil în atac reușit de Auxerre l-a avut în prim plan pe atacantul român Daniel Niculae, dar șutul său a fost salvat cu lejeritate de Kevin Olimpa, un lucru care a evidențiat de ce victoria celor de la Bordeaux a fost pe deplin meritată.
Într-o altă partidă din Ligue 1, Olympique Lyon, adversara Stelei în grupele Ligii Campionilor, s-a impus la limită, scor 1-0, la Monaco. După o primă repriză bună, jocul oaspeților a fost accelerat în repriza a doua prin introducerea lui Karim Benzema pe teren. Tânărul atacant francez a șutat de două ori pe poartă în primele cinci minute ale reprizei, însă golul a venit pe contraatac, când Kallstrom l-a găsit pe Fred cu o centrare în fața porții. Alte rezultate: Caen – Le Havre 0-1, Grenoble – Marseille 0-3, Lorient – Nice 0-1, Sochaux – Le Mans 2-1, Nantes – Toulouse 1-1.
 


Intră acum și în grupul de