Harasim consideră că unii primari suceveni sunt de acord cu afișajul electoral pe arbori


Intră acum și în grupul de

„Administrațiile publice sunt cele care răspund de starea mediului pe domeniul public, și implicit de afișajul electoral, astfel, în cazul în care pozarea se face pe alte locuri decât panouri, administrația este cea care trebuie să le dea jos”, a declarat comisarul-șef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, luni, în cadrul unei conferințe de presă, făcând referire la afișele electorale puse pe copaci.

Acesta spune că unii primari sunt de acord cu acest mod de afișare, dat fiind faptul că nu au nici o reacție. „În mod tacit și unii primari sunt de acord pentru că altfel ar fi făcut scandal și le-ar fi dat jos. Orice afișaj se face cu acordul primăriei din localitatea respectivă”,  a mai adăugat Constantin Harasim.

Recent, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Suceava a precizat că afișajul electoral pe arbori este interzis și supus sancționării. Acesta a precizat că Legea spațiilor verzi nr.24/2007 stipulează că folosirea neautorizată a terenurilor declarate drept spații verzi -aliniamentele drumurilor, perdelelor de protecție, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei. Pe de altă parte, schimbarea destinației respectivelor spații,  „în speță folosirea naturii pe post de afișier electoral”, se „taxează” cu 5.000 lei – 30.000 lei.
  
 


Intră acum și în grupul de