Alertă meteo: Ploi torențiale cu până la 60- 80 l/mp, vijelii și frecvente descărcări electrice, pe perioade, de marți seara până vineri dimineața în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo privind creșterea instabilității atmosferice în următoarele zile.

Astfel, ANM a emis o informare meteo valabilă de marți seara până miercuri la ora 14:00 când vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Ulterior, de miercuri de la ora 14:00 până vineri la ora 08:00 a fost emisă o avertizare cod galben care include și zona de munte a județului Suceava ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

Meteorologii arată că , în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

ANM notează că în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.


Intră acum și în grupul de