Vechea staţie de sterilizare a SJU Suceava şi linia de chirurgie laparoscopică, transferate Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, urmează să fie puse în funcţiune la începutul lunii iulie


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că vechea staţie de sterilizare a SJU Suceava, care a fost transferată spitalului câmpulungean, a fost amplasată deja în spaţiul cu această destinaţie, dar că mai rămân de finalizat unele lucrări de amenajare şi de racordare a utilităţilor, iar punerea în funcţiune este preconizată pentru începutul lunii iulie.

 “Sper ca la sfârşitul lunii iunie, cel mai târziu în prima săptămână din iulie să fie funcţională. Este preamenajat spaţiul, dar rămân de racordat utilităţile”, a spus Săndulescu.

El a precizat că după ce vor fi efectuate primele probe şi se va obţine avizul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, staţia de sterilizare va fi pusă în funcţiune.

Medicul câmpulungean a arătat că pentru spital este important că are o staţie de sterlizare, întrucât o sterilizare centralizată pe spital va creşte şi mai mult siguranţa în privinţa acestui tip de activitate, ceea ce va conduce la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical.

Referindu-se la linia de chirurgie laparoscopică transferată de la SJU Suceava, managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a menţionat că s-a solicitat firmei producătoare să realizeze un status al aparatului constatându-se că este „perfect funcţional”.

 “Chiar mulţumesc Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava că ne-au dat un aparat funcţional şi acum suntem în etapa în care, având şi actele de la Spitalul Judeţean Suceava, putem trece la dotarea lui cu accesoriile necesare”, a subliniat Săndulescu.

El a arătat că linia chirurgicală laparoscopică este acum în etapa de “reuzinare”, de dotare cu instrumentar specific, fiind aşteptate ofertele firmelor pentru accesorizare, iar după achiziţie vor fi efectuate şi intervenţii chirurgicale laparoscopice în Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, cel mai probabil din luna iulie.

Reamintim că actele şi documentaţia privind transferul staţiei de sterilizare şi al liniei de chirurgie laparoscopică au fost avizate şi aprobate de Consiliului Judeţean Suceava şi de Primăria Câmpulung Moldovenesc.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de