Primăriile din județul Suceava au atras cele mai multe fonduri europene nerambursabile din țară în ultimii zece ani


Intră acum și în grupul de

Primăriile din județul Suceava au atras cele mai multe fonduri europene nerabursabile din țară în ultimii zece ani potrivit datelor centralizate de Direcţia pentru Politici Fiscale şi Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării, citate de jurnalul.ro

Sursa citată arată că, anul trecut, cele mai multe fonduri nerambursabile au fost primite de judeţele Bihor – 31,3 milioane de euro, Maramureş – 28,9 milioane de euro, Timiş – 28,9 milioane de euro şi Mureş – 20,68 milioane de euro.

Din cele 41 de judeţe ale ţării și Bucureşti, doar unităţile administrativ teritoriale (UAT) din cele patru judeţe au reuşit să atragă peste 20 de milioane de euro în timp ce cele mai puține fonduri au fost atrase de judeţele Brăila – 949.000 euro, Ilfov – 548.000 euro şi Bucureştiul cu numai 203.000 euro.

Datele statistice arată că în perioada 2010 – 2017, unităţile administrativ teritoriale din judeţul Suceava  au atras cele mai multe fonduri nerambursabile în valoare totală de 344,36 milioane de euro.

De menționat că anul trecut Produsul Intern Brut al județului Suceava a fost de 3,4 miliarde de euro în timp ce București a avut un PIB de 46,28 miliarde de euro.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de