Ultimul apel de seară al absolvenţilor promoției 2018 din Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. La ceremonial au participat şi părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.


Intră acum și în grupul de

Cei 110 absolvenţi ai promoţiei 2018 de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au participat, miercuri, la ultimul apel de seară.

Responsabilul cu Informarea şi Relaţiile Publice din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că pe parcursul celor patru ani de studii liceale, cei 110 absolvenți au obținut rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare,  contribuind astfel la asigurarea prestigiului colegiului.

“Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați. La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară”, a explicat Georgiana Lupu.

Ea a spus că în acest an, la apelul de seară, cel căruia i s-a raportat numărul elevilor prezenţi şi absenţi este Andrei Alexandru Puşcaşu, care deţine gradul de elev plutonier adjutant.

„Încă din prima clipă când au fost puse aceste grade pe epoleții mei am realizat că viața mea de elev militar se va schimba. Pot să afirm faptul că ultimul apel, din postura de elev plutonier adjutant, este un vis frumos devenit realitate. Cred că atât pentru mine, cât și pentru colegii mei, acest moment declanșează emoții puternice. Au trecut patru ani de zile care ne-au demonstrat că liceul militar înseamă nu numai o instituție de învățământ, înseamnă o familie alături de care am crescut și am trăit cea mai frumoasă perioadă din viața noastră”, a declarat elevul plutonier adjutant Andrei Alexandru Puşcaşu.

Responsabilul cu Informarea şi Relaţiile Publice din cadrul Colegiului Naţional Militar “ Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a precizat că ceremonialul ultimului apel de seară a reunit alături de elevii claselor a XII-a, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.

“Absolvenții ștefaniști pășesc dincolo de pragul adolescenței și lasă în urmă amintiri și prietenii de neuitat. A mai trecut un an în care visele adolescenţei au prins contur şi o nouă generaţie este pregătită să înfrunte viaţa. Au trecut patru ani ca patru clipe, iar acesta a fost ultimul apel de seară din viața de liceeni militari a promoției ce poartă numele „Centenarul Marii Uniri”, a mai spus Georgiana Lupu.

De menţionat este că în cursul dimineţii de joi este prevăzută, începând cu ora 9,00, desfăşurarea festivităţii prilejuite de încheierea anului şcolar 2017-2018 la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai conducerii MapN, cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, absolvenţi, părinţi, rude şi prieteni ai elevilor.

(Liliana Bujdei)

Foto: Bianca Nemțan


Intră acum și în grupul de