Înghesuială mare pentru biletele de tratament


Intră acum și în grupul de

După ani de muncă, sute de pensionari își petrec zile întregi stând la cozi pentru a intra în posesia unui bilet de tratament. Este singura lor șansă de a beneficia de asistență medicală de specialitate pe timpul câtorva zile. Astfel, ghișeele deschise pentru bilete de tratament sunt luate cu asalt, sute de oameni în vârstă (bătrâni sau bolnavi) stând ore întregi la coadă pentru a-și depune cererile pentru obținerea unui bilet de tratament.

Toate cererile vor fi analizate, dar numai o parte dintre solicitanți vor obține și biletele. „Se ajunge greu, foarte greu, azi încă e puțină lume, dar ieri a fost mai multă și mai greu. Din aprilie aștept și de abia acum mi-a aprobat”,  a declarat Felicia Ursulescu, pensionară din Suceava.
 
Conducerea Casei de Pensii Suceava este conștientă de problema imposibilității onorării tuturor cererilor primite, dar încearcă să mulțumească cât mai multe persoane posibil. „Biletele n-au cum să ajungă. Județul Suceava este în top privind numărul de pensionari, pe locul 7 cu aproximativ 195.000 de pensionari și 110.000 de asigurați. Nu avem cum să mulțumim pe toata lumea”, a declarat Iuliana Savu, director general adjunct a Casei de Pensii Suceava, adăugând că în topul preferințelor se află Vatra Dornei, urmată de Felix și Nicolina.
 
Pentru județul Suceava au fost acordate anul acesta 7264 de bilete de tratament.
Până acum au fost valorificate 6287, iar restul urmează a fi acordate începând cu 16 noiembrie.

 


Intră acum și în grupul de