Acasă Actualitate Alegeri parlamentare 2008 : Nechifor: „Ținta viitoarei guvernări este absorbția fondurilor structurale”

Alegeri parlamentare 2008 : Nechifor: „Ținta viitoarei guvernări este absorbția fondurilor structurale”


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că, în condițiile crizei economice mondiale, viitorul Guvern va trebui să acorde o foarte mare importanță absorbției fondurilor europene, subliniind că fiecare român a plătit de la aderarea României la UE, suma de 500 de lei drept contribuție la bugetul Uniunii, în timp ce actuala guvernare de dreapta nu a reușit să absoarbă nici un euro din fondurile structurale europene. „Ținta viitoarei guvernări este absorbția fondurilor structurale.

România nu a fost capabilă să atragă un euro, dar fiecare român a plătit de la aderare câte 500 de lei contribuție la bugetul UE. Am plătit 2,6 miliarde de euro și nu s-a adus nici un euro în țară”, a spus Nechifor. El a dat ca exemplu cazul Spaniei care, sub guvernarea socialistă a reușit o absorbție de 120 la sută a fondurilor europene, ceea ce înseamnă că a atras mai mulți bani decât se alocaseră inițial.



Eurodeputatul sucevean a mai precizat că România va trebui să realizeze și programe multianuale, ca și în UE, astfel încât acestea să poată continua și la schimbarea guvernării și să ducă la o dezvoltare fără sincope, evidențiind că țara noastră este afectată de lipsa de predictibilitate și de lipsa de informații din domeniul economic-financiar. „Nu știm ce va fi peste un an, pentru că nu există nici un program coerent post aderare”, a mai declarat Nechifor.

El consideră că această criza financiară mondială pune într-o situație delicată România și arată că viitorul Guvern PSD va iniția reducerea la 5 la sută a TVA pentru produsele alimentare de bază, dublată de o procedură de implicare în piață.„Prin reducerea TVA la alimente vom reuși să dăm cel puțin o pâine în plus fiecărui român”, a spus europaralmentarul PSD, adăugând că, totodată, ar trebui majorat TVA la produse de lux, cum ar fi iahturile, mașinile de lux, sau trabucurile.

Cătălin Nechifor a mai precizat că PSD intenționează să reintroducă parteneriatul public-privat, abrogat de Guvernul Tăriceanu, care este necesar mai ales în situații de criză, „să putem aduce statul și companii private să construiască împreună”.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version