Flutur: Proiectul „Bucovina salută Viena!” a fost un succes. Primarul Vienei, dr. Michael Ludwig, a apreciat „insula bucovineană autentică” din centrul Vienei


Intră acum și în grupul de

Participarea Consiliului Județean Suceava în proiectul „România salută Viena!” cu proiectul „Bucovina salută Viena!” a fost un mare succes în Anul Centenar, numeroase persoane fiind prezente la standurile de prezentare ale Bucovinei din Piața Michaelerplatz, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur după ce două zile de manifestări organizate de Asociația „Mihai Eminescu” din Viena care a avut ca parteneri ICR Viena, Primăria Viena, Ambasada României la Viena.

Flutur a spus că a făcut parte „din echipa națională” ce a reprezentat România în acest An Centenar în cadrul proiectului „România salută Viena!”  cu manifestarea „Bucovina salută Viena!”, iar evenimentele au mai inclus manifestări de comemorare a poetului Mihai Eminescu, dar și manifestări dedicate Zilei Internaționale a Iei.

Președintele CJ Suceava a subliniat că, în prima zi, a avut discuții cu mediul de afaceri austriac, cu primarul Vienei, dr. Michael Ludwig, și a participat la acțiune comemorativă de depunere de coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Viena, iar seara la un concert maestrului Eugen Doga dedicat memoriei lui Mihai Eminescu.

Gheorghe Flutur a adăugat că în cursul zilei de sâmbătă, un public foarte numeros a avut aprecieri deosebite privind modul în care a fost prezentată Bucovina în Piața Michaelerplatz din Viena, poarta principală de acces spre Palatul Hofburg, unde s-a desfășurat  Târgul de turism și produse tradiționale unde județul Suceava și-a prezentat oferta turistică, istoria meleagurilor, tradițiile, meșteșugurile și gastronomia.

„Au fost aprecieri asupra modului în care am reușit să realizăm o insulă bucovineană autentică, Bucovina originală, în centrul Vienei”, a spus Flutur.

El a arătat că Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, orchestra și dansatorii au susținut un spectacol foarte apreciat, fiind pentru prima dată că are loc un astfel de concert într-o piață centrală a Vienei.

Potrivit lui Flutur, primarul Vienei, dr. Michael Ludwig, a apreciat în mod deosebit întreaga prezentare făcută, și a arătat că aceasta a fost „de excepție”, subliniind caracterul original al prezentării, tradițiile și gastronomia bucovineană.

„Este (primarul Vienei n.r.) încântat de Bucovina despre care știe foarte multe lucruri”, a spus Flutur.

El a adăugat că a reiterat invitația primarului Vienei de a vizita Bucovina și a reluat discuțiile privind cooperarea în ceea ce privește unele proiecte comune, inclusiv deschiderea unor magazine de prezentare a produselor bucovinene în Viena.

„Bucovina alături de Maramureș și Satu Mare au prezentat o frumoasă carte di vizită a României la Viena în Anul Centenar”, a spus Flutur.

El a felicitat și apreciat pe cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, atât cei din cadrul instuțiilor publice din CJ Suceava, dar și Asociația „Produs în Bucovina” și meșteșugarii prezenți.(N.B.)


Intră acum și în grupul de