Ion Lungu:Au sosit la municipalitate și automăturătoarea și autocisterna, ultimele mașini electrice cumpărate cu fonduri elvețiene. Suceava este un oraș verde-Green City


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că ultimele autovehicule electrice achiziționate printr-un proiect cu finanțare din partea Confederației Helvetice au ajuns la municipalitate.

El arătat că este vorba de o automăturătoare și o autocisternă destinată Direcției Domeniului Public având garanție baterii de 48 de luni și garanție de funcționare de 4.000 de ore.

„Prin Programul „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” s-au achiziționat în total 11 autoturisme electrice: 2 furgonete, 2 autoutilitare și 10 biciclete electrice și s-au montat 24 de prize de încărcare standard și rapide”, a menționat primarul.

El a subliniat că la începutul lunii iulie va avea loc licitația pentru achiziția a cinci autobuze electrice de capacitate redusă, tot cu fonduri elvețiene, din economiile realizate la licitațiile organizate de municipalitate.

„SUCEAVA ESTE UN ORAȘ VERDE – GREEN CITY!”, a conchis Ion Lungu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de