Concert live Gabriel Cotabiță și VH2 la Topul Firmelor Bucovina 2007


Intră acum și în grupul de

           Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava organizează vineri, 14 noiembrie, Gala Topului Bucovina 2007, prin care se premiază rezultatele economice înregistrate de firmele din județul Suceava în anul precedent. La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri sucevean. Ediția din acest an va avea loc în sala mare a complexului turistic "Conacul Domnesc". Participanții la festivitatea de premiere se vor putea delecta cu o paradă a modei și cu un concert live Gabriel Cotabiță și VH2. Seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii.

Topul firmelor din județul Suceava, a devenit o competiție tradițională a operatorilor economici din județ, un eveniment de marcă în activitatea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava și deopotrivă în viața comunității locale de afaceri.

Topul Firmelor Bucovina 2007 identifică și promovează societățile comerciale capabile să funcționeze la înalți parametri de eficiență și care au obținut constant performanțe de-a lungul anilor. Îmbucurător este și faptul că numărul firmelor care îndeplinesc condițiile de participare la TOP, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel național, este intr-o permanentă creștere. Topul firmelor, ediția a 13-a, a devenit, în acest an, fără nicio indoială cel mai important eveniment de afaceri local. Această competiție în afaceri a câștigat, de la an la an, faimă și prestigiu la nivel local și național.

"Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava, instituție preocupată în permanență de sprijinirea și reprezentarea firmelor din județ, acest Top constituie un mijloc eficient de a promova activ firmele locale, care au obținut în fiecare an foarte bune rezultate economice. Misiunea Camerei, ca parte integrantă a comunității sucevene, este de a fi principalul promotor al dezvoltarii economice locale și regionale, prin furnizarea de servicii specializate și profesionale, actualilor și viitorilor comercianți, într-o manieră competentă, echitabilă și eficientă. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am propus să redefinim rolul CCIA Suceava la nivelul comunității de afaceri, să o transformăm în instituția cea mai reprezentativă pentru mediul de afaceri sucevean și pentru investitorii străini în zonă. Topul Județean al Fimelor este și va rămâne fără îndoiala locul de întâlnire pentru cele mai prestigioase firme din județul Suceava. În câțiva ani, fața economiei locale se va transforma complet, iar Camera de Comert și Industrie Suceava va avea o contribuție decisivă la această realizare", a declarat Ovidiu Donțu, director general al CCIA Suceava.

        Cea de-a XIII-a ediție a Topului firmelor aduce la rampă cele mai performante 700 firme ale anului 2007, acoperind 6 mari domenii de activitate economică și toate cele 5 grupe de mărime. Criteriile de ierarhizare ale competitorilor au avut în vedere cifra de afaceri, profitul brut din exploatare, rata profitului curent, eficienta utilizariii fortei de munca, efortul de dezvoltare, eficiența capitalului investit, iar pentru exportatori veniturile realizate din export. Ponderea fiecărui criteriu în ierarhizarea firmelor variază în funcție de domeniul de activitate.

 Astfel, în domeniul construcțiilor, cifra de afaceri are o pondere în clasamentul final de 15%, iar la agențiile de turism de 65%, cum în industrie cifra de afaceri are o pondere de 30% pentru ca în comerț să fie de 35% și servicii 20%. Profitul din exploatare are o pondere în industrie de 15% în construcții de 20%, în agricultură de 25% iar în turism de 10%. Fără a avea pretenția că poate fi singura ierarhizare a firmelor, CCIA Suceava pune la dispoziția mediului de afaceri un concept profesional, unitar, aplicat la nivel național, care a fost verificat timp de 12 ani și care aduce impreună 700 de firme performante.

 


Intră acum și în grupul de