Consiliul Local Suceava a aprobat proiectul de reorganizare a circulației rutiere, însă sensurile unice încă nu vor fi introduse


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat, în ședința ordinară de joi, 21 iunie a.c., proiectul de hotărâre cu privre la „Reorganizarea circulației rutiere cu sensuri unice în vederea îmbunătățirii condițiilor de deplasare în municipiul Suceava”, însă proiectul va fi implementat doar în situația în care orașul se va bloca și nu va exista altă soluție.

Proiectul cu privire la introducerea sensurilor unice în Suceava a fost votat cu 12 voturi „pentru” și 10 abțineri, dar punerea în aplicare a prevederilor din documentația tehnică se va aproba în funcție de oportunitate printr-un alt proiect de Consiliu Local.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat în cadrul ședinței că acest studiu de circulație nu poate fi aplicat în prezent întrucât în urma dezbaterilor pe acest subiect jumătate din populație este de acord, iar jumătate nu, dar că studiul cu siguranță va fi aplicat într-o zi.

 

„Nu este altă soluție. Numărul de mașini va crește în continuare. Când se va ajunge la un blocaj total vom fi nevoiți să aplicăm acest studiu de circulație”, a spus primarul Ion Lungu.

El a precizat că studiul ar putea fi valabil și peste zece ani, iar în măsura în care traficul va fi tot mai aglomerat, măsurile prevăzute se vor putea aplica foarte ușor.

„Vechiul studiu pe care l-am făcut în 2009, e valabil în mare parte și astăzi. Nu cred că se modifică orașul atât de mult încât acest studiu să nu mai fie valabil. Eu zic că 10 ani e valabil și acest studiu de circulație”, a menționat Lungu.

Totodată primarul Sucevei a spus că modificările rutiere ce ar trebui realizate pentru implementarea studiului se ridică la circa un milion de lei.

De asemenea, în cadrul ședinței, consilierul local Angela Zarojanu a subliniat faptul că studiul de circulație nu poate fi pus în practică până nu se finalizează șoseaua de centură a Sucevei.

„Nu putem să aplicăm acest studiu de circulație până nu se finalizează șoseaua de centură. Dacă nu avem șoseaua de centură finalizată, nu rezolvăm nimic. Degeaba noi fluidizăm în interior, dacă nu avem legăturile corecte cu exteriorul”, a spus Zarojanu.

La rândul său, liderul consilierilor PSD, Vasile Mocanu, a precizat că se aștepta ca acest studiu să fie și implementat, nu doar făcut.

„Într-un final mi-am dat seama că a fost o furtună într-un pahar cu apă”, a spus Mocanu.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de