Alegeri parlamentare 2008 : Tur de forță pentru Ioan Bălan cu problemele Colegiului 2


Intră acum și în grupul de

 Rezolvarea problemei legate de descongestionarea traficului rutier din municipiul reședință de județ devină urgență în condițiile în care Suceava a devenit polul de atracție pentru întreg județul în ce privește cumpărăturile. Candidatul PD-L Suceava pentru Colegiul 2, Ioan Bălan susține înființarea a două rute ocolitoare a Sucevei, una pe traseul Moara-Mihovei-Pătrăuți și cealaltă prin zona Salcea-Ipotești.

El este de părere că !cele peste 38.000 de autoturisme din municipiu, la are se adaugă și sutele de autoutilitare ce tranzitează Suceava” duc la ceea ce vedem acum pe străzi. „Studiile de trafic au arătat foarte clar că soluția este înfințarea celor două rute ocolitoare pe care le-am menționat și care cu singuranță vor da o altă față traficului rutier și de persoane din municipiu”, a insistat Ioan Bălan.

     Democrat-liberalul sucevean a mărturisit că săptămâna trecută a parcurs toate localitățile colegiului în care candidează și a luat notă de problemele pe care oamenii le ridică în fiecare comunitate în parte. Bălan a spus că la Salcea, spre exemplu, primarul are în vedere o serie de proiecte ce vizează extinderea rețelei de apă, problemă ce trebuie concomitent soluționată cu cea legată de asfaltările localităților Văratec, Plopeni și Prelipca. În ce privește comuna Adâncata, probleme sunt în satul Fetești, oamenii solicitând investirea de bani în aducerea drumurilor comunale la un nivel bun de utilizare iar în satul Călugăreni reclamațiile cele mai multe au vizat lipsa unui mijloc de transport pentru elevii care locuiesc la distanță de școală. Ioan Bălan a pomenit și despre localitatea Pătruți, acolo unde ar trebui să continue asfaltarea drumurilor comunale și refacerea unor podețe distruse. „Și în comuna Mitocu Dragomirnei problema apei curente și a canalizării este pe ordinea de zi și va fi o prioritate pentru mine, la fel cum va fi și continuarea programului de asfaltare. Acum lucrurile acolo sunt făcute pe jumătate și nu vor rămâne așa”, a explicat candidatul PD-L pentru Camera Deputaților. În privința comunei Ipotești, aici Bălan a apreciat că este extrem de importantă realizarea canalizării la casele în număr foarte mare care s-au construit în ultimii ani în zonă. „Nu vom uita nici proiectele de asfaltare a satelor Tișăuți și Lisaura”, a mai spua Ioan Bălan

    În ce privește cartierul Burdujeni al Sucevei, care este parte din Colegiul 2, Ioan Bălan a spus că aici înființarea „a cel puțin două parcuri este imperioasă. Toată lumea cere să aducem mai mult verde în zonă ca să oferim oamenilor și altceva decât sticlă și betoane. Vom face asta și vom încerca, împreună cu Ion Lungu, primarul orașului, să găsim acele locuri dintre blocuri care pot fi transformate din cenușiu în verde”. În această zonă rămân ca priorități și terminarea asfatării tuturor aleilor precum și izolarea termică a blocurilor de locuințe. „Vom ține cont de toată această paletă de probleme. Soluțiile, în cele mai multe dintre cazuri sunt de competența primarilor  dar din postura mea de parlamentar de Suceava  voi avea grijă să-i sprijin pentru rugentarea rezolvării lor”, a mai spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de