Ședință extraordinară a CJSU Suceava pentru a analiza situațiile care au dus la afectarea sistemului de canalizare a municipiului Fălticeni, poluarea râului Suceava din cauza stației de epurare, dar și a ravenei de pe islazul orașului Salcea


Intră acum și în grupul de

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava se vor reuni,  în ședință extraordinară, marți 26 iunie, pentru a discuta mai multe situații apărute în ultima perioadă.

Astfel, potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, directorul ACET Suceava, ing. Ștefan Groza, va prezenta un raport privind “alunecarea de teren din zona Șoldănești – municipiul Fălticeni, care a afectat sistemul de canalizare al localității, precum și situația lucrărilor executate și a celor rămase de executat”.

De asemenea, directorul ACET va prezenta și o informare detaliată  cu privire la „poluarea accidentală cauzată de funcționalitatea stației de epurare Suceava, ce a provocat mortalitate piscicolă pe râul Suceava, în aval de localitatea Tișăuți”.

Directorul general al Regiei Autonome Aeroportul “Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța, va face referire la situația care a generat ravena de pe islazul comunal al orașului Salcea.

În aceeași ședință, directorul Sistemului de Gospodărie a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi, va prezenta “Concepția națională de răspuns în caz de inundații”, iar șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, va prezenta “Planul de acțiune județean  de răspuns în caz de inundații – al CJSU”.


Intră acum și în grupul de