Primarul Ion Lungu anunță că începe proiectul de dezvoltare a unei zone de agrement prin amenajarea luncii râului Suceava. Proiectul include consolidarea malurilor și realizarea de alei pietonale și pentru biciclete, dar și alte facilități


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că a primit o veste nesperat de bună,respectiv cea că există posibilitatea ca municipalitatea să poată amenaja albia râului Suceava printr-un proiect cu finanțare europeană.

„De multă vreme ne-am propus să dezvoltăm o zonă de agrement pe malul râului Suceava, doar că zona nu aparține municipalității și nu se puteau face investiții”, a spus primarul.

El a arătat însă că în 20 iunie a fost semnat un ordin de ministru pentru modificarea Ghidului specific pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 care prevede că în situația în care sunt necesare lucrări de construire pe malul râurilor aflate în administrarea Administrației Naționale „Apele Române” se pot încheia acorduri de parteneriat între Administrația Bazinală de Apă (ABA) cu localitățile respective, fără ca ABA să reprezinte partener în proiect.

„Am discutat deja la Bacău și directorul ne-a spus să venim să facem un protocol cu Apele Române și putem face asemenea lucrări”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că Primăria Suceava are deja inclus între proiectele prioritare la secțiunea Reconversia terenurilor urbane degradate, un proiect ce prespune revitalizarea spațiului public urban din municipiul Suceava  pentru care s-a estimat valoarea de 1,2 milioane de euro.

„Ne vom adresa Apelor Române să încheiem acest protocol, să facem urgent un studiu de fezabilitate în ideea de a consolida malurile și să putem dezvolta alei, piste de biciclete, bănci și ceea ce permite proiectul în acești bani deja alocați”, a spus primarul.

El a arătat că măcar o porțiune din râul Suceava, de la Ițcani până dincolo de Termica ar putea să fie amenajată cu fonduri europene.

Primarul a anunțat că deja se lucrează la documentația tehnică și estimează că în doi ani de zile se vor putea face investițiile în zonă.(T.B.)


Intră acum și în grupul de