Schimb de replici în Consiliul Județean pe tema participării Sucevei la Forumul Regional al Inițiativei celor Trei Mări. Cușnir: Să nu fie o participare gen Târgul Expo Real de la Munchen. Flutur: Știu teoria că ce căutăm la Munchen. Mai era în vremea aia un târg la Moscova și nu am mers


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au avut, joi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava, un schimb de replici privind participarea, săptămâna viitoare, în Polonia, a județului Suceava la Forumul Regional al Inițiativei celor Trei Mări, un forum la care participă reprezentanți ai regiunilor din cele 12 țări membre ale Inițiativei celor Trei Mări, respectiv Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică.

În cadrul ședinței de joi a Consiliului Județean, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a spus că îi este teamă că această prezență a județului la acest forum va fi doar o acțiune de imagine a lui Flutur.

„Mi-e teamă că vă veți face auzită vocea și atât. Adică va fi o participare gen târgul Expo Real Munchen de promovare a zonei industriale Siret fără niciun beneficiu real. Dacă veți prezenta doar chestiuni tehnice așa cum ați făcut-o acum vă voi felicita ulterior, dar tare mă tem că veți profita de această ieșire doar pentru ca să ne explicați ulterior cum vă zbateți dumneavoastră cum să treacă autostrada de la Marea Neagră la Marea Baltică prin Siret și cum vă zbateți dumneavoastră pentru promovarea Bucovinei”, a spus Cușnir.

În replică, Gheorghe Flutur a spus că încearcă să înțeleagă temerea consilierului PSD de a nu-și face reclamă.

„Atunci ar trebui să tăcem, să ne închidem sub un clopot de sticlă și să nu facem nimic ca nu cumva să-mi fac reclamă sau imagine. Reclama este ceva implicit dacă faci câte ceva în județul în care ai fost ales”, a spus Flutur.

El a arătat că se bucură de temerea lui Cușnir.

„În termeni politici trebuie să aveți această temere și este bine că o aveți”, a spus Flutur.

El i-a transmis că și-ar fi dorit să aibă o temere și mai mare dacă autoritățile sucevene erau auzite și la București în legătură cu șoseaua de centură și alte investiții importante necesare județului.

„Dar dacă acesta este motivul care vă face să fiți neliniștit o iau ca laudă și dați-ne voie să fim peste tot. Vremea regiunilor, a autorităților locale trebuie să vină cândva. Să ne audă. Nu trebuie doar centrul să ne reprezinte și, uneori, să uite de noi. Rolul nostru este ca autoritățile locale să aibă inițiativă, să se audă de noi”, a spus Flutur.

El a arătat că uneori bați la o poartă doi, trei, patru ani și până la urmă tot se va deschide.

„Știu teoria că ce căutăm la Munchen. Mai era în vremea aia un târg la Moscova și nu am mers. Sunt de acord să mergem în continuare până ce o să vină și investitorii”, a conchis Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de