Conducta magistrală ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuți și agenții economici din zonă a fost ruptă. Inundațiile au afectat 16 localități din județul Suceava

Conducta magistrală ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuți și agenții economici din zonă a fost ruptă în urma fenomenelor meteo periculoase care au afectat mai multe localități din județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, echipaje specializate lucrează pentru remedierea situației.

Pompierii militari suceveni au intervenit, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale, care au afectat  16 localităţi din județ, respectiv Vatra Dornei, Gura Humorului, Stulpicani, Slatina, Solca, Frasin, Straja, Berchișești, Rădăuți, Brodina, Capu Codrului, Broșteni, Capu Câmpului, Doroteia, Neagra și Boroaia.

Astfel, potrivit ISU Suceava, un număr de 209 pompieri salvatori, cu 55 de mijloace de intervenție (autospeciale, autocamioane și motopompe), sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare, ai Comitetelor Locale și ai Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și polițiști locali (în total 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie), au intervenit în diferite situaţii, de monitorizare și pentru evacuarea apei din 53 de case, 43 de anexe, 77 de curți și 24 de beciuri.

Sâmbătă seara erau afectate DJ177A, între localitățile Frasin și Doroteia, și DJ209A, între localitățile Slatina și Găinești. De asemenea, trei localități nu erau alimentate cu energie electrică, respectiv Slatina (cu 17 posturi de transformare), Broșteni (7 posturi de transformare) și Voroneț (10 puncte de transformare).

De menționat este că sâmbătă după amiaza inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, a ajuns în județul Suceava, unde alături de prefectul Mirela Adomnicăi și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, a monitorizat și a evaluat zonele cele mai afectate de inundații.

Situația din județ s-a ameliorat în toate zonele afectate ca urmare a reducerii cantității de precipitații și scăderii nivelului apelor. Ultimele misiuni de evacuare a apei se înregistrează în localitatea Boroaia, unde alături de pompierii militari suceveni au sosit în sprijin două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu două autocamioane și două motopompe, care lucrează pentru evacuarea apei din gospodării.

Totodată, zonele critice vor fi în permanent monitorizate urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii, precizează ISU Suceava.          (N.B.)

sursa foto ISU Suceava

loading...