Posturile de medici şefi ai secţiilor şi laboratoarelor Spitalului municipal Vatra Dornei, scoase la concurs

Posturile de medici şefi ai secţiilor şi laboratoarelor Spitalului municipal Vatra Dornei au fost scoase la concurs, candidaţii înscrişi urmând să susţină examenul în data de data de 17 iulie 2018.

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei, economist Valentin Ioan Stan, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că unitatea spitalicească organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor specifice şefilor de secţii, respectiv cel de medic şef al Secţiei de Medicină Internă,  al Secţiei de Chirurgie generală, al Secţiei de Obstetrică-ginecologie, al Secţiei de Boli Infecţioase şi al Laboratorului de analize medicale şi al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală.

El a spus că perioada de 6 luni în care funcţiile respective au fost ocupate cu delegare a expirat şi de aceea posturile au fost scoase la concurs.

Candidaţii înscrişi la concurs vor susţine proiectul de management, o probă scrisă şi o probă clinică sau practică.

Înscrierea candidaţilor s-a efectuat până în data de 22 iunie, iar concursul va avea loc pe 17 iulie 2018.

Potrivit anunţului de organizare a concursului, la acest concurs pot participa medicii cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea postului, specialitate pe care o practică în mod curent, iar pentru ocuparea postului de medic şef al unei secţii, se pot prezenta candidaţii care au obţinut atestatul în managementul serviciilor de sănătate sau care depun declaraţie pe propria răspundere că îl vor obţine în maximum un an de la numirea în funcţie.

“Persoanele sancţionate în ultimii 2 ani de către unităţile la care au fost angajate sau de către Colegiul Medicilor din România, precum şi cele cărora le-a încetat contractul de administraţie nu pot participa la concurs”, se precizează în anunţul Spitalului municipal Vatra Dornei.(Liliana Bujdei)

 

loading...