Adomnicăi: Transgaz începe lucrările de înlocuire a conductei de gaz natural spre Rădăuți afectată de viitura de pe râul Suceava. În acest caz s-a găsit imediat o soluție alternativă pentru consumatorii casnici și instituții


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, marți, la Interviurile News Bucovina că intervențiile în cazul inundațiilor care s-au produs vineri și sâmbătă în județul Suceava au fost făcute în cel mai scurt timp.

„Apreciez modul în care toate structurile au intervenit în aceste zile”, a spus Adomnicăi.
Ea a arătat că o problemă majoră înregistrată sâmbătă a fost avaria la magistrala de gaz natural care face legătura între Suceava și Rădăuți.

Adomnicăi a spus că avaria s-a produs pe o lungime de 60 de metri în zona în care conducta subtraversează râul Suceava.

Prefectul a apreciat faptul că în maximum două ore de la producerea avariei, reprezentanții Transgaz au reușit să găsească o soluție alternativă în sensul în care un operator privat a preluat alimentarea consumatorilor casnici și a instituțiilor publice din Rădăuți.

Adomnicăi a spus că a discutat luni cu conducerea Transgaz și că la fața locului se află patru excavatoare și că și conducta care trebuie montată deja a fost adusă acolo.

„Au găsit ca soluție- pentru a nu aștepta să scadă nivelul râului Suceava, având în vedere că această conductă subtraversează râul Suceava- au săpat două canale deviante pentru a micșora debitul apei și înălțimea”, a spus prefectul.

Ea a menționat că reprezentanții Transgaz estimează că în cursul zilei de miercuri vor putea fora și monta această conductă pentru a se reveni la normal.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de