Inspectorii sanitari suceveni încep verificarea unităţilor care deţin bazine de înot şi piscine, controalele urmând să fie efectuate în perioada sezonului estival


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, că inspectorii sanitari suceveni încep verificarea respectării normelor de igienă la piscinele, ştrandurile şi bazinele de înot de uz public, dar şi în zonele naturale amenajate, acţiunile de control urmând să se desfăşoare până pe 15 septembrie.

Sădean a spus că în cadrul controalelor sunt recoltate probe de apă din piscine, ştranduri şi bazine de înot pentru determinarea parametrilor microbiologici şi fizico-chimici ai apei în vederea evaluării calităţii apei de îmbăiere.

El a mai spus că sunt verificate şi produsele biocide utilizate la întreţinerea piscinelor şi bazinelor de înot, documentele privind starea de sănătate a personalului care deserveşte aceste obiective, dar şi dacă personalul a efectuat cursuri de igienă.

Medicul sucevean a precizat că în judeţul Suceava sunt aproximativ 40 de piscine şi bazine de înot.

Potrivit legislaţiei, unităţile care deţin piscine, ştranduri şi bazine de înot au obligaţia de a verifica periodic calitatea apei de îmbăiere.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de