Spitalul Județean Suceava inclus în programul național Ap-Trauma pentru tratamentul pacienţilor critici cu leziuni traumatice acute


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost inclus în lista unităţilor sanitare cu paturi care derulează Programul naţional pentru tratamentul pacienţilor critici cu leziuni traumatice acute(Ap-Trauma), conform Ordinului MS nr.811/25 iunie2018, publicat în data 27 iunie 2018, în Monitorul Oficial.

Astfel, programul naţional pentru tratamentul pacienţilor critici cu leziuni traumatice acute Ap-Trauma se va derula şi la SJU Suceava atât în domeniul traumatologiei cranio-cerebrale și vertebro-medulare, cât şi în domeniul traumatismelor centurilor şi extremităţilor.

Potrivit legislaţiei, în cadrul programului AP-TRAUMA se realizează tratamente pentru “leziunile traumatice acute neuro-craniene și/sau viscero-craniene, vertebro-medulare și ale membrelor sau centurilor care necesită implanturi aloplastice pentru restabilirea anatomo-funcțională a regiunii sau segmentului/segmentelor interesat(e) în primele 48 de ore de la producerea (diagnosticarea) leziunilor”, dar şi achiziţia dispozitivelor medicale necesare efectuării acestor tratamente.

Acest program este derulat şi finanţat de Ministerul Sănătăţii şi implementat în spitalele care au structuri de neurochirurgie, ortopedie, ortopedie pediatrică şi chirurgie orală şi maxilo-facială.

De precizat este că un alt spital judeţean, cel din Bacău, a fost inclus pe această listă prin acelaşi ordin.

Menţionăm că Ordinul MS nr.811/25 iunie2018 completează Ordinul ministrului sănătății nr. 446/2015 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților critici cu leziuni traumatice acute.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de