Alegeri parlamentare 2008 : Alexandru Băișanu răpune PD-L


Intră acum și în grupul de

În urma contestației depuse de candidatul PNL la Camera Deputaților în Colegiul 1 Suceava, Alexandru Băișanu, BEJ Suceava a admis miercuri retragerea materialelor electorale PD-L amplasate în municipiul Suceava, în care președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu apar alături de candidații PD-L la Parlament. 
„Apreciez că asocierea imaginii candidaților PD-L cu imaginea președintelui Consiliului Județean Suceava și a primarului municipiului Suceava contravine în mod cert ordinii de drept și deontologiei electorale cu privire la desfășurarea campaniei electorale. Este adevărat că șefii celor două autorități publice locale sunt oameni politici, însă aceștia ar fi trebuit să apară pe materialele electorale în această calitate și nu avându-se în vedere funcțiile pe care le ocupă în cadrul administrației publice locale”, spune Alexandru Băișanu în contestația depusă la BEJ Suceava.
Contestația candidatului liberal a fost aprobată cu șapte voturi „pentru”, ale reprezentanților PNL, PRM, UDMR, PNG-CD, Alianței PSD + PC, Uniunii Armenilor și Comunității Rușilor Lipoveni și patru împotrivă, ale reprezentantului PD-L și celor trei judecători desemnați în BEJ. În urma acestei decizii, BEJ a dispus PD-L Suceava, autorităților publice locale și Prefecturii Suceava ca prin intermediul personalului și serviciilor din subordine să îndepărteze de îndată materialele electorale la care face referire contestația lui Alexandru Băișanu.  Decizia BEJ poate fi contestată în termen de 48 de ore la Biroul Electoral Central (BEC), iar până la soluționarea unei eventuale contestații, decizia BEJ Suceava se suspendă.
Prim-vicepreședintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, candidat pentru Senat, a declarat că decizia BEJ este „absurdă” și va fi contestată la BEC.
Onofrei susține că decizia BEJ Suceava este împotriva legislației și a explicat că cei doi, Flutur și Lungu, susțin un candidat într-o reclamă. „Era o problemă doar dacă cei doi nu doreau să li se folosească imaginea”, a declarat Onofrei.
Pe de altă parte, Alexandru Băișanu consideră că decizia BEJ Suceava este corectă pentru că cei doi nu candidează la alegerile parlamentare.
 


Intră acum și în grupul de