Tânărul care a lovit intenționat cu mașina un polițist de frontieră, la Paltin, a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți

Un tânăr sucevean de 23 de ani a fost  arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a lovit, intenționat, cu mașina, un Jaguar înmatriculat în Marea Britanie, un polițist de frontieră care i-a făcut semn să oprească în zona Paltin.

Judecătoria Rădăuți a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 zile a lui George Mihai Bălan care este cercetat pentru ultraj și contrabandă.

Vineri, în jurul orei 19.55 un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina care se afla pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, pe raza localității de frontieră Paltin, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în Marea Britanie.

Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate și a acroșat pe unul dintre polițiștii de frontieră, cu intenția evidentă de a-l accidenta și de a scăpa de oamenii legii.

Polițistul de frontieră rănit a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

O echipă de intervenție care a cercetat zona a depistat la scurt timp autoturismul în cauză abandonat și incendiat, pe un drum forestier de pe raza localității Ulma, iar în autoturism au fost descoperite mai multe pachete cu țigări incendiate și acestea.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan a anunțat, sâmbătă, că vineri seara, în jurul orei 22:45, șoferul autoturismului Jaguar, care l-a acroșat pe polițistul de frontieră a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava și a fost depistat de un echipaj al poliției de frontieră în timp ce se deplasa cu un alt autoturism având calitatea de pasager.

(N.B.)

loading...