Doi bărbați au fost arestați în cazul incendierii cabanei de vacanță din Prisaca Dornei. Cei doi au stropit casa de vacanță cu benzină și i-au dat foc


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a doi bărbați, Gheorghe Morar și Alin Bosancu, din Vama pentru distrugere ei fiind suspecți în incendierea unei cabane de vacanță din Prisaca Dornei, comuna Vama.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cursul zilei de vineri  în urma continuării cercetărilor  privind incendierea în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie a cabanei aparținând unui bărbat de 53 de ani, din comuna Vama, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava și ai Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc au reușit identificarea autorilor faptei ca fiind doi localnici de 19 și 55 de ani.

Astfel, din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în seara zilei de 30 iunie, tânărul de 19 ani a achiziționat benzină de la o stație de alimentare cu carburant, după care, împreună cu bărbatul de 55 de ani s-au deplasat la cabana respectivă unde au spart geamul ușii de acces și au aruncat benzină în interior, după care, au stropit pereții exteriori ai cabanei și au dat foc, imobilul arzând în totalitate până la sosirea echipajelor de pompieri.

 Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis mandate de percheziție domiciliară pentru locuințele celor doi suspecți și a unui alt bărbat în calitate de martor, care au fost puse în executare vineri dimineața, iar  după efectuarea perchezițiilor domiciliare, cei trei bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, după care, cei doi suspecți de 19 și 55 de ani, au fost  reținuți pentru 24 de ore pentru „distrugere prin incendiere”.

Cei doi au fost prezentați, sâmbătă, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile și au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

Potrivit ISU Suceava, în data de 1 iulie, în jurul orei 5:30, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de vacanță, din satul Prisaca Dornei din comuna Vama.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat construcția din lemn, cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la o anexă aflată în imediata apropiere.

În incendiu au ars casa de vacanță pe 100 mp, scările din lemn pentru accesul la un ponton pe 10 metri liniari, obiecte de mobilier și de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, accesorii pentru pescuit și o barcă de agrement și s-au degradat învelitoarea din tablă și aproximativ 10 metri liniari din ponton.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de