Tenis : Argentina și Spania își dispută trofeul Cupei Davis

Argentina joacă finala Cupei Davis pentru prima dată în postura de favorită, având în vedere că adverasara sa, Spania, vine fără numărul 1 ATP, Rafael Nadal.
Nadal nu va putea juca din cauza unei accidentări la genunchi, survenită cu 2 săptămâni în urmă. Cum se vor descurca ibericii fără el? La această întrebare a răspuns concludent căpitanul nejucător al Spaniei, Emilio Sanchez: “E ca și cum Real Madrid ar trebui să pună un alt atacant în locul lui Van Nistelrooy. Cel care va intra va trebui să fie foarte motivate”, a spus Sanchez.
Pentru argentinieni, Juan Martin del Potro, David Nalbandian, Jose Acasuso și Agustin Calleri sunt aliniați la start, fiind convinși că pot câștiga pentru prima oară trofeul pus în joc, “Salatiera de argint”.
Ultima rundă a competiției mondiale va debuta vineri, cu două meciuri de single, ziua următoare fiind dedicată întânirii la dublu, iar duminică este ziua decisivă, când se vor desfășura ultimele meciuri de single.
David Ferrer, Fernando Verdasco, Feliciano Lopez și Marcel Granollers vor reprezenta Spania pe arena acoperită “Mar del Plata” din Buenos Aires, unde suprafața va fi “hard”, argentinienii preferând varianta de joc rapidă.
Recent întors de la Turneul Campionilor din Shanghai, Juan Martin del Potro se antrenează cu greu, din cauza afecțiunilor pe care le are la unghiile mari: “Trebuie să trecem peste anxietate, stress și nervi. Este un vis pentru noi toți, trebuie să devină realitate”, a declarat del Potro. Căpitanul nejucător sud-american, Alberto Mancini, spune că îi este indiferent cine îi va fi adversar lui del Potro, în meciul de vineri: “Nu am nicio preferință. Atât Lopez cât și Verdasco sunt dreptaci”, a spus Mancini.
Argentina a mai jucat două finale ale Cupei Davis, împotriva SUA, în 1981 și Rusiei în 2006, ambele pierdute. Spania are două trofee adjudecate (2000 și 2004), plus trei finale pierdute (1965,1967 și 2003)