Poliția Suceava a deschis dosar penal în cazul accidentului în care un autocar din Belarus s-a răsturnat pe DN 2 la Dănila, iar 17 copii și doi adulți au fost răniți


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a anunțat, luni, că a fost deschis un dosar penal în cazul accidentului în care mai mulți copii au fost răniți.

Potrivit Poliției Județene Suceava, duminică seara, la ora 21.16, în timp ce conducea autobuzul pe DN 2, în afara localităţii Dănila, un bărbat de 40 de ani din Republica Belarus, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe partea laterală.

Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, a unei femei de 54 de ani şi a 17 minori cu vârste între 10 şi 16 ani, toți din Republica Belarus, precizează sursa citată.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural, arată Poliția Suceava.

În urma acestui accident, la nivelul județului Suceava a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care a implicat suplimentarea echipajelor medicale.

Astfel, la locul indicat au fost trimise două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD, toate de la Detașamentul de Pompieri Suceava, precum și 5 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Potrivit ISU Suceava, în autocar se aflau în total 50 de persoane, respectiv 43 de copii și 7 adulți.

După evaluarea tuturor persoanelor implicate în accident, 16 dintre copii și un adult au fost transportați la spital, pentru investigații suplimentare. Toți erau de cod verde, conștienți, cooperanți, cu mici escoriații și zgârieturi. Ei au rămas internați peste noapte în spital, iar starea lor era una general bună.

Pentru ceilalți copii implicați în accident și restul adulților, Primăria localității Dărmănești a pus la dispoziție două microbuze, cu care aceștia au fost transportați la o cabană din localitatea Călinești-Enache, menționează ISU Suceava.

De subliniat este că grupa operativă a ISU Suceava s-a deplasat, după încetarea Planului Roșu de Intervenție, la locația unde turiștii au fost cazați și s-a asigurat că erau în stare bună și aveau toate condițiile pentru a se putea odihni și a putea trece peste această întâmplare.

Aceștia vor rămâne în locație până când în zonă va ajunge un alt autocar, care să-i preia și să-i transporte la destinație. (N.B.)


Intră acum și în grupul de