O a doua absolventă de liceu din judeţul Suceava a obţinut media 10 la Bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor


Intră acum și în grupul de

O absolventă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Suceava , Cosmina Maria Hriţuc, de la specializarea ştiinţe sociale, este a doua candidată din judeţul Suceava care a obţinut media 10 la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat luni rezultatele finale obţinute de candidaţii de la Bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, în judeţul Suceava numărul candidaţilor care au obţinut media 10 la acest examen naţional a crescut la doi, Andra Tofan de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, specializarea matematică-informatică şi Cosmina Maria Hriţuc de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava , specializarea ştiinţe sociale, fiind absolventele care au media 10 la Bacalaureat.

Următoarea medie, 9,98, a fost obţinută de candidata Mihaela Croitor, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, specialializarea matematică-informatică, în timp ce media 9,95 a fost obţinută de o absolventă a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Diana Ioana Cîrlan, de la specializarea matematică-informatică, iar media 9,93 a fost obţinută de Georgiana Atitienei de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, specializarea ştiinţe sociale.

Media 9,91 a fost obţinută de o absolventă a Liceului Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, Mariana Arseniuc, de la specializarea filologie.

Următorii clasaţi în ordinea mediilor sunt doi  candidaţi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”  Suceava şi Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului cu media 9,88.

Reamintim că procentul de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 70,24 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor.

În judeţul Suceava s-au înregistrat 1957 de contestaţii la Bacalaureat, cele mai multe, 869, fiind la limba şi literatura română.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de