Peste 1400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii suceveni în perioada 2-8 iulie 2018, majoritatea la regimul rutier

Peste 1400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii suceveni în cadrul acţiunilor efectuate în perioada 2-8 iulie 2018,  cele mai multe sancţiuni, 1241, fiind la regimul rutier.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, poliţiştii suceveni acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment, iar în urma activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

Sursa citată precizează că în perioada menţionată în judeţ au acţionat, zilnic, 70 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi s-a asigurat intervenția la 389 de evenimente, 297 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 216 infracțiuni.

În aceeaşi perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, în urma acestor acţiuni poliţiştii au reținut 125 de permise de conducere (6 pentru alcool, 30 pentru viteză excesivă și 89 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  12 certificate de înmatriculare.

“Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Suceava.

Poliţiştii suceveni au aplicat 1429 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 1271, au fost aplicate la regimul rutier, alte 135 de sancţiuni au fost aplicate pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 23  pentru fapte de altă natură,  valoarea sancţiunilor aplicate fiind  598.765 de lei.

Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 4.060 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.000 de lei.

Conform IPJ Suceava, ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 19  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 27 persoane, iar în perioada menţionată au fost depistate  3  persoane urmărite la nivel naţional.

“Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

(L.B.)

loading...