Primarul Sucevei speră ca până la sfârșitul anului să ajungă la Suceava primele autobuze electrice. La licitație concurează o firmă din București și una din Germania


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că primele autobuze electrice ar urma să ajungă la Suceava și să întregească parcul TPL până la sfârșitul acestui an.

El a spus că la licitația organizată de Primăria Suceava au fost depuse două oferte, una a SC Anadolu Automobil Rom SRL București, iar cealaltă de  ZD Bus GmbH Germania.

Primarul a precizat că valoarea de plecare la licitație este de  4,783 de milioane de lei fără TVA, aceste autobuze fiind achiziționate din economiile realizate de Primăria Suceava la proiectele cu fonduri elvețiene derulate în municipiu.

„Sperăm ca această licitație să fie finalizată cât mai repede. Durează cam jumătate de an până când se aduc aceste autobuze.Ne-am dori ca până la sfârșitul anului, cel târziu începutul anului viitor, cele cinci autobuze electrice să întregească parcul celor de la TPL”, a spus Ion Lungu.

Primăria Suceava intenționează să constituie un parc de 59 de autobuze electrice, din care 5 sunt deja în procedură de achiziție, alte 14 urmează să fie livrate de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar 40 ar urma să fie achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană prin POR 2014-2020.

Totodată, prin același proiect municipalitatea va construi divizia electrică a TPL, dar va fi implementat și un sistem de ticketing și de afișare a timpilor de așteptare.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de