Vânător amenințat cu toporul de hoții de lemne

Pentru a opri doi hoți de lemne, un pădurat a fost nevoit să folosească armamentul din dotare. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la orele 16.23, a fost sesizat prin 112 despre faptul că L. NELU de 40 ani din comuna Volovăț, pădurar în cadrul unui ocol silvic de pe raza județului, a fost  victima infracțiunii de „ultraj”. Astfel, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, ocazie cu care au stabilit că L. NELU, în timp ce-și efectua serviciul de patrulare, i-a surprins pe Z. LIVIU, în vârstă de  39 ani, din comuna Ilișești și Z. ION, care transportau material lemnos tăiat proaspăt, cu un faeton .
Întrucât cei doi nu s-au oprit pentru a da relații, iar Z. LIVIU a amenințat pădurarul cu toporul, vânătorul a fost nevoit să folosească armamentul din dotare, un pistol cu gaze, trăgând două focuri, după ce în prealabil a efectuat  somațiile legale.

Polițiștii au întocmit acte premergătoare față de Z. LIVIU, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, iar cercetările urmează să fie continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.