Trei indieni cu vârste între 23 şi 25 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat, depistaţi de poliţiştii de frontieră suceveni. Ei intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen


Intră acum și în grupul de

Trei cetățeni indieni cu vârste între 23 şi 25 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat, au fost depistaţi, miercuri, în timp ce mergeau pe jos pe drumul Lupcina-Nisipu de către poliţiştii de frontieră suceveni.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, comisar şef Ilie Poroch Seriţan a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat, miercuri dimineaţă, în timpul unei acţiuni combatere a migraţiei ilegale, pe drumul Lupcina-Nisipitu, trei persoane de origine afro-asiatică, care mergeau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Sursa citată precizează că cele trei persoane nu vorbeau limba română și nu aveau asupra lor documente de identitate şi din acest motiv au fost conduse la sediul SPF Brodina pentru cercetări.

Polițiștii de frontieră suceveni au stabilit în urma verificărilor că persoanele respective sunt cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani, şi au trecut ilegal frontiera în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

“În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac cercetări îîn vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, mai precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră suceveni au mai depistat alţi 4 migranţi, dintre care trei cetăţeni pakistanezi şi un cetăţean turc.

El a spus că datele statistice ale ultimilor ani relevă faptul că presiunea migratorie este scăzută în zona de responsabilitate a STPF Suceava, ceea ce denotă că frontiera este foarte bine păzită şi securizată.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de