Conducerea Consiliului Județean Suceava consideră că prezența Muzeului Bucovinei la întâlnirea anuală a Academiei Europene a Muzeelor este o nouă oportunitate de promovare a județului Suceava și a Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Conducerea Consiliului Județean Suceava susține că prezența Muzeului Bucovinei la întâlnirea anuală a Academiei Europene a Muzeelor va fi o nouă oportunitate ce trebuie valorificată de promovare a județului Suceava și a Bucovinei.

Potrivit unui comunicat de presă întâlnirea anuală a Academiei Europene a Muzeelor va avea loc în Danemarca, la Aarhus în perioada 20-23 septembrie, iar Muzeul Bucovinei a fost invitat să participe.

„Invitația de a fi prezent la eveniment vine după ce membrii juriului desemnat pentru acordarea premiilor Academiei Europene a Muzeelor (EMA), analizând aplicația depusă în acest an, au confirmat candidatura Muzeului Bucovinei la premiile EMA”, se arată în document.

În programul evenimentului va fi prezentat Muzeul Bucovinei, ca instituție, precum și activitatea acestuia, ceea ce va constitui o bună oportunitate de promovare pe plan internațional a județului Suceava, susține sursa citată.

De asemenea, pe parcursul evenimentului reprezentanții muzeelor vor participa la diferite ateliere de lucru pe tematici specifice, care vor constitui bune ocazii de stabilire a unor noi colaborări cu muzee din Europa, se mai arată în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de