Alegeri parlamentare 2008 : PSD pariază doar pe social-democrație


Intră acum și în grupul de

    Liderul național al PSD Mircea Geoană, este convins că președintele României nu poate decide cine va fi premier deoarece numirea premierului într-o democrație o decide un partid sau o coaliție de partide ce au o majoritate „și nu președintele”. Președintele a spus vineri seară, la Suceava, într-o conferință de presă că, în ceea ce privește numirea viitorului prim ministru, într-o democrație există o singură regulă fundamentală care prevede că majoritatea parlamentară aleasă decide. „Poporul decide, un partid sau o coaliție de partide au o majoritate și acea majoritate guvernează și decide primul ministru.

Nu președintele decide dacă este Gică sau Ogică prim ministru în România, ci partidul sau partidele care au majoritatea. Cine nu înțelege va trebui să înfrunte și oprobiul opiniei publice și acțiunea politică energică a partidului nostru care va acționa pentru respectarea voinței poporului român”, a expplicat Geoană. El a menționat că nu există loc de negocieri în privința acestor lucruri și că nu există loc de întors. „Nu există emisari trimiși la drum de seară către PSD sau către PNL din partea președintelui României și a PD-L spunând să intrăm în cârdășie cu ei. Nu ne interesează să intrăm în astfel de combinații cu partide de dreapta”, a precizat liderul PSD. El a mai spus că partidul pe care îl conduce vrea să câștige în mod clar aceste alegeri pentru că „cei care au guvernat patru ani au demonstrat ceea ce pot și nu pot mare lucru”.

Geoană a precizat că scorul în alegeri va demonstra că PSD este cel mai iubit partid atât, în Suceava, cât și în Moldova, dar și în toată România. „Cerem românilor să ne dea un mandat clar și fără echivoc pentru a conduce țara în condiții de competență, stabilitate și predictibilitate”, a spus Geoană.  „Orice acțiuni care prelungesc incertitudinea și instalarea unui nou guvern sunt periculoase pentru România. Ar trebui să convenim cu toții că respectăm votul din 30 noiembrie”, a spus președintele PSD. El a arătat că în acest mod se va reuși instalarea noului Guvern între Crăciun și Anul nou, iar după Sf. Ioan, noul Parlament, să adopte bugetul, în premieră, multianual. „Să putem veni cu un răspuns coerent și credibil la criza care va izbucni în mod și mai violent în România la începutul anului viitor”, a spus președintele PSD.


Intră acum și în grupul de