Un al doilea medic de familie urmează să acorde asistenţă medicală în comuna suceveană Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, un al doilea medic de familie va acorda asistenţă medicală locuitorilor din comuna suceveană Vicovu de Jos după ce instituţia a autorizat funcţionarea unui cabinet de medicină primară, care va funcţiona într-un spaţiu privat.

Zorescu a spus că autorizaţia sanitară de funcţionare a cabinetului medical a fost emisă de DSP Suceava în data de 2 iulie, iar medicul de familie respectiv ar urma să demareze procedurile pentru a intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Ea a precizat că prin prezenţa celui de al doilea medic de familie va fi acoperit necesarul de medici din comuna Vicovu de Jos.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, economist Anda Sălăgean, a declarat că pentru a intra în relaţii contractuale cu CAS Suceava, un furnizor de servicii medicale trebuie să depună documentaţia necesară la instituţie în vederea evaluării urmând ca ulterior, în funcţie de rezultatul evaluării, să fie încheiat contract.

Ea a spus că în judeţ mai sunt patru comune care nu au încă medici de familie, respectiv la Cârlibaba, Crucea, Coşna şi Poieni-Solca.

Potrivit site-ului Primăriei Vicovu de Jos, populaţia comunei este de peste 5970 de locuitori. (L.B.)


Intră acum și în grupul de