Asocierea Diasil-Ritmic a câștigat licitația pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Vom pune accent pe colectarea selectivă a deșeurilor


Intră acum și în grupul de

Asocierea Diasil-Ritmic a fost declarată câștigătoare a licitației pentru salubrizarea menajeră  în municipiul Suceava, iar dacă rezultatul licitației nu va fi contestat se va putea semna contractul pentru prestarea acestor servicii.

 

Autoritățile sucevene încearcă din 2015 să desemneze un operator care să implementeze un program modern de colectare a deșeurilor.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat pentru News Bucovina că în martie 2015 a declanșat pentru prima dată procedura pentru un sistem de colectare a deșeurilor menajere cu buncăre îngropate.

„Viceprimarul de resort al PSD de la acea dată nu și-a făcut treaba și a fost necesar un contract de forță majoră pentru asigurarea colectării deșeurilor menajere în municipiu”, a amintit viceprimarul.

El a spus că ulterior s-a prevăzut scoaterea la licitație a unui contract cu 145 de puncte de colectare a deșeurilor îngropate, a fost organizată o licitație care a avut un câștigător, dar pentru că au fost contestații care au durat mult timp au expirat garanțiile de bună execuție, iar licitația a fost anulată.

„După mai multe tărăgănări în Consiliul Local Suceava din cauza consilierilor locali PSD care au cerut impunerea unor anumite condiții în caietul de sarcini, condiții respinse de ANRMAP, a fost reluată licitația”, a spus Harșovschi.

El a precizat că noua licitație are un caiet de sarcini mai complet față de prima licitație, fiind prevăzute instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an pe durata celor 12 ani a contractului, instalarea  a o mie de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, dar și alte condiții pentru colectarea selectivă.

Harșovschi a mai arătat că după ce au fost termene atât la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și la Curtea de Apel Suceava, Comisia de licitație și-a păstrat punctul de vedere și a declarat câștigătoare asocierea Diasil-Ritmic SRL.

Rezultatul licitației poate fi contestat până în data de 25 iulie, a menționat viceprimarul.

El a explicat că în condițiile în care licitația nu va fi contestată se va semna contractul cu asocierea câștigătoare care are un termen de 60 de zile pentru mobilizare și a se dota.

Harșovschi a spus că se va pune accent pe colectarea selectivă a deșeurilor în municipiu și a subliniat că vor fi organizate campanii de conștientizare pentru ca gradul de colectare selectivă să crească foarte mult în municipiu.

„Vrem să fim un oraș de nivel european, vrem să fim un oraș verde”, a spus Harșovschi.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de