Cod galben de inundații în bazinul hidrografic al râului Moldova în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis joi dimineața o avertizare cod galben de inundații în bazinul râului Moldova. Avertizarea este valabilă până la ora 14:00.

Astfel, INHGA arată că în urma a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinul hidrografic Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluenţă cu râul Râşca – amonte S.H. Tupilaţi.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, se arată în avertizare în care se menționează că în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice va fi actualizată prognoza hidrologică.(N.B.)


Intră acum și în grupul de