Cinci copii şi doi adulţi din judeţul Iaşi, cazaţi la o pensiune din Pojorâta, au ajuns la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc cu simptome de toxiinfecţie alimentară. DSP Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cauzele îmbolnăvirii acestora.


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică după ce cinci copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani şi doi adulţi din judeţul Iaşi, care fac parte dintr-un grup organizat de turişti, cazaţi la o pensiune din Pojorâta, au ajuns la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc cu simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi pacienţii fiind externaţi în cursul zilei de joi.

Directorul medical al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Adrian Cosinschi, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că pacienţii s-au prezentat la această unitate cu simptome de toxiinfecţie alimentară, trei dintre ei au rămas internaţi sub observaţie în Secţia de Boli Infecţioase.

El a spus că aceste cazuri au fost raportate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că în cursul serii de miercuri trei copii dintr-un grup organizat de turişti din judeţul Iaşi, format din 23 de copii şi 5 adulţi, care erau cazaţi la o pensiune din Pojorâta, au ajuns la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc cu forme uşoare de toxiinfecţie alimentară şi au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase, unde au primit tratament simptomatic şi de reechilibrare hidro-electrolitică, iar alţi doi copii şi doi adulţi au ajuns la aceeaşi unitate în cursul dimineţii de joi.

Ea a precizat că pacienţii au fost externaţi joi, la cerere, în stare ameliorată, şi s-au întors la pensiunea unde era cazat grupul din care fac parte.

Medicul epidemiolog sucevean a menţionat că în acest caz a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cauzele îmbolnăvirii, fiind anunţată, totodată, şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

“Aşteptăm rezultatele analizelor de laborator”, a spus medicul Cătălina Zorescu.

La rândul său, şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat că pacienţii prezentau dureri abdominale, greaţă şi vărsături, simptomele apărând după masa de prânz de miercuri, trei dintre copii ajungând la spitalul câmpulungean în cursul serii de miercuri, iar doi copii şi doi adulţi joi dimineaţa.

El a spus că echipa DSP care s-a deplasat la pensiunea unde era cazat grupul din Iaşi a recoltat 7 probe de alimente şi probe de apă din sursa proprie a unităţii şi a efectuat 5 teste de sanitaţie.

Sădean a precizat că personalul pensiunii avea efectuat examenul medical periodic.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de