Transgaz a început cuplarea noii conducte de gaz natural montată la Milișăuți pe magistrala Suceava-Rădăuți. Lucrările nu vor afecta consumatorii casnici și vor fi încheiate în cursul serii

Noua conductă de gaz natural montată la Milișăuți va fi cuplată în cursul zilei de vineri fără să fie afectați consumatorii casnici, anunță Prefectura Suceava care precizează că alimentarea cu gaze naturale ar putea fi sistată doar la firma austriacă Egger și la CET Rădăuți.

Potrivit sursei citate, la magistrala de gaz natural Suceava-Rădăuți,  va fi executată cuplarea noii conducte montate la Milișăuți -prin foraj orizontal- la conducta existentă, iar Transgaz a informat că lucrările au început vineri 20 iulie, la ora 9, și a estimat că  vor fi finalizate până cel târziu la ora 19, în cursul acestei  zile.

În perioada desfășurării lucrărilor de cuplare,  nu vor fi afectați consumatorii casnici, alimentarea cu gaze fiind sistată doar la Egger, fiind posibil să fie afectat CET Rădăuți, precizează sursa citată.

Conducta de gaz natural care subtraversează râul Suceava a fost  fisurată din cauza unei viituri la sfârșitul lunii iunie, iar pentru a se putea efectua reparația a fost deviat cursul de apă.

Avaria a fost remediată în  data de 3 iulie, printr-o soluție provizorie, tronsonul defect fiind decuplat și înlocuit  pe o lungime de 12 m.

Pentru punerea în siguranță a conductei Suceava-Rădăuți și pentru a preîntâmpina, pe viitor,  producerea unor avarii,  a fost necesară realizarea unei noi lucrări, prin foraj orizontal dirijat pe 300 de metri pe sub râul Suceava, pentru a fi cuplată conducta  nouă.(N.B.)

loading...