Țigări de contrabandă și votcă din Ucraina, într-un microbuz cu cetățeni greci

La intrarea în orașul Siret dinspre vamă, vineri, în jurul orei 19.30 ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor și Serviciului Poliției Rutiere, au oprit pentru control autocarul marca „SETRA” înmatriculat în Ucraina, condus de numitul P. NIKOLAOS, de 56 ani cetățean grec, care efectua o cursa pe ruta Ucraina – Grecia. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în autocar se aflau un număr de cinci turiști, cetățeni greci, în bagajele acestora fiind găsite 1.030 pachete de țigări și 324 sticle de vodcă de proveniență ucraineană. Bunurile susmenționate, în valoare de  aproximativ 9.600 lei, au fost confiscate, în cauza aplicându-se sancționarea contravenționala conform Legii nr. 12/1990.

De asemenea, în locașul aflat sub acumulatorul auto al autocarului, a fost găsită suma de 11.130 dolari USD, aparținând lui P. TENKIZ, de 47 ani cetățean grec. Datorită locației în care a fost găsită suma în valută, existând suspiciuni că în autocar se află ascunse și alte bunuri și sume în valută, s-a procedat la întoarcerea autocarului în punctul vamal Siret pentru efectuarea unui control total. Suma în valută cât și pașapoartele cetățenilor greci au fost predate șefului de tura din punctul vamal Siret.

La controlul total efectuat în autocar au mai fost găsite un număr de 200 pachete țigări și 80 sticle de vodcă de proveniența ucraineană. Bunurile susmenționate au fost confiscate de autoritatea vamală, în cauză aplicându-se sancțiunea contravențională conform Codului Vamal. Valoarea totală a mărfurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 11.000 lei.

Deoarece nu au fost găsite alte sume în valută, banii au fost restituiți cetățeanului grec, deoarece conform prevederilor legale în vigoare, orice cetățean are obligația de a declara la intrarea și ieșirea din țară a sumelor mai mari de 10.000 euro.