Transgaz a finalizat cuplarea noii conducte de gaz natural pe magistrala Suceava-Rădăuți. Aceasta a fost afectată de viitură la sfârșitul lunii iunie


Intră acum și în grupul de

Transgaz a finalizat la ora 13:30 lucrara de  cuplare a conductei de gaz natural montate la Milișăuți, pe magistrala de gaz natural Suceava-Rădăuți.

Prefectura Suceava a anunțat că lucrarea a fost finalizată mult mai devreme decât estimase Transgaz, respectiv ora 19:00.

Totodată, s-a început umplerea conductei, urmând ca în scurt timp să fie deschis tronsonul care asigură  alimentarea cu gaz metan a firmei Egger.

Municipiul Rădăuți are asigurat debit de capacitate maximă.

Conducta de gaz natural care subtraversează râul Suceava a fost  fisurată din cauza unei viituri la sfârșitul lunii iunie, iar pentru a se putea efectua reparația a fost deviat cursul de apă.

Avaria a fost remediată în  data de 3 iulie, printr-o soluție provizorie, tronsonul defect fiind decuplat și înlocuit  pe o lungime de 12 m.

Pentru punerea în siguranță a conductei Suceava-Rădăuți și pentru a preîntâmpina, pe viitor,  producerea unor avarii,  a fost necesară realizarea unei noi lucrări, prin foraj orizontal dirijat pe 300 de metri pe sub râul Suceava, pentru a fi cuplată conducta  nouă.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de