Parcarea modernizată de lângă sediul Poliției Județene Suceava devine parcare cu plată. Consiliul Local introduce abonamente trimestriale și semestriale pentru folosirea parcărilor de riverani în intervalul orar 16:00-8:00 și în week-end


Intră acum și în grupul de

Parcarea modernizată de lângă sediul Poliției Județene Suceava va deveni parcare cu plată, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local ce urmează să fie dezbătut în ședința de joi.

Potrivit acestui proiect se introduce și abonamentul trimestrial sau semestrial pentru folosirea parcărilor cu plată, de !uni până vineri în intervalul orar 16:00 – 8:00 precum și sâmbăta și duminica integral.

„Abonamentul trimestrial sau semestrial pentru persoanele riverane valabil între orele 16:00-8:00 de luni până vineri precum și sâmbăta și duminica integral se va poziționa în mod obligatoriu în interiorul autovehiculului/vehiculului, pe bord, sub parbriz, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior”, se arată în proiect.

Potrivit proiectului, taxa trimestrială de folosință a parcărilor în respectivul interval orar este de 100 de lei, iar cea semestrială de 180 de lei.

De menționat că posesorii autovehiculelor/vehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap și toate persoanele posesoare a legitimației cu titlu gratuit eliberată de către Primaria Municipiului Suceava pot utiliza gratuit aceste parcări.

Totodată, proiectul prevede includerea între parcările cu plată în care funcționează sistemului de autotaxare și parcarea de peste drum de sediul Poliției Județene Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de