Viceprimarul Lucian Harșovschi încearcă să obțină aprobarea Consiliului Local pentru proiectul de inventariere a locurilor de parcare în zonele rezidențiale. De un an de zile el cere acceptul consilierilor pentru amenajarea unui număr de 4.364 de locuri de parcare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, încearcă să obțină acceptul Consiliului Local Suceava pentru proiectul de identificare de locuri de parcare pe terenuri care acum sunt folosite de proprietari de autoturisme.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a fost inclus din nou acest proiect care a fost respins, prima dată, în urmă cu un an, în 27 iulie 2017, din cauză că nu s-a obținut o majoritate de două treimi, consilierii PSD votând împotriva acestui proiect argumentând că inventarierea nu a fost făcută corect, că sunt suprapuneri peste spații verzi incluse în Registrul Spațiilor Verzi și că ar accepta aceste parcări, dar nu în detrimentul spațiului verde.

Potrivit proiectului ce urmează să fie supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local, prin dispoziția nr. 1122 din 29.05.2017 s-a constitut o comisie de inventariere în vederea identificării tuturor parcelelor de teren pe care sunt parcate mașini și care nu au destinația de parcare respectiv nu figurează în evidențele patrimoniale ale Primăriei municipiului Suceava având destinația  de „Parcări”

Potrivit inventarierii, în cartierul Obicini au fost identificate 1.161 de locuri de parcare, în cartierul Zamca- 361, în zona Centru și George Enescu-1.755, în zona Burdujeni-1.087.

În total, este vorba de un număr de 4.364 de locuri de parcare pe o suprafață de 66.931 de mp, în 342 de poziții cadastrale.

În expunerea de motive, viceprimarul Lucian Harșovschi arată că având în vedere faptul că există neconcordanțe între parcările înscrise în inventar și terenurile ocupate de mașini parcate prin dispoziția Primar nr. 1122/29.05.2017, terenuri proprietate privată a municipiului Suceava s-a constituit o comisie în vederea identificării și inventarierii suprafețelor de teren ocupate de mașini parcate pe terenurile proprietate privată a municipiului Suceava.

„Inventarierea s-a efectuat prin identificarea în teren a parcărilor înscrise în inventarul domeniului public al municipiului Suceava și terenurile ocupate de mașini parcate și care nu figurează ca având destinația de „Parcare”. Parcelele de teren identificate ca fiind ocupate de mașini parcate și care nu au destinația de „Parcare” au fost măsurate și și s-au întocmit planuri de situație, urmând ca amenajarea !or să se facă în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, explică viceprimarul.

El subliniază că rezultatele inventarierii au fost centralizate pe cartiere, astfel că au fost realizate patru anexe cu parcelele identificate.

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat la Interviurile News Bucovina că proiectul pe care îl susține viceprimarul Lucian Harșovschi de amenajare a peste 4000 de locuri de parcare în municipiu este cea mai  mare păcăleală în condițiile în care actuala administrație reușește să amenajeze circa 100 de locuri de parcare pe an și consideră că soluția este realizarea de parcări subterane sau supraterane pe structură metalică și care să nu afecteze spațiul verde, deja deficitar în municipiu.

De menționat este că pentru acest proiect au votat până acum 15 consilieri locali de la PNL, ALDE și PMP, iar cei opt consilieri locali PSD au votat împotrivă, dar în Consiliul Local Suceava pe locul lui George Petrescu (PSD) a fost repus Cristian Boberschi, care însă nu are sprijinul politic al organizației municipale PSD Suceava și există posibilitatea ca acesta să susțină acest proiect și să se întrunească majoritatea de două treimi pentru adoptarea proiectului.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de