Acoperișul unei case din Probota a luat foc de la un scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

O familie din Probota aproape a rămas sub cerul liber după ce casa a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Vineri, la ora 15:46 pompieri au fost sesizați de existența incendiului, astfel că Detașamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea focului izbucnit la gospodăria lui Aurel I., din localitatea Probota.

Când pompierii au ajuns la fața locului ardea acoperișul casei de locuit, construită din lemn, existând posibilitatea de propagare la o locuință învecinată și anexele acesteia.

Focul a fost stins la ora 18.25, în limitele găsite, incendiul distrugând acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 110 mp, stolerii, mobilier, bunuri casnice, electronice, documentele și actele proprietarului. De asemenea s-au degradat pereții portanți ai casei. Pagubele au fost estimate la cca. 25.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de către un conductor electric improvizat.

Pompierii au salvat casa de locuit învecinată și anexe, în valoare de cca. 45.000 lei.


Intră acum și în grupul de