Programul de lucru la Serviciul Pașapoarte prelungit pe toată perioada Lunii Diasporei, atât la Suceava cât și la punctul din Rădăuți. Prefectul Mirela Adomnicăi a luat această măsură ținând cont că în această perioadă crește numărul de solicitanți


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a dispus, prin ordin de prefect ca începând din data de 31 iulie până în 31 august să fie prelungit programul la Serviciul de Eliberarea Pașapoartelor.

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că din data de 31 iulie 2018 și până în  31 august 2018,   la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, programul de lucru se prelungește până la ora 18,30.

Mai mult, la punctul mobil de lucru de la  Rădăuți, deschis miercurea, programul va fi  cuprins între orele 8-16, în loc de 9-15.

Decizia prelungirii programului de lucru la acest serviciu public comunitar a fost luată  prin  Ordin de prefect, emis joi având în vedere că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte în perioada menționată este  mai ridicat comparativ cu restul anului.

Prefectura Suceava mai informează că, începând din data de 20 iulie 2018, de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava ponderea pașapoartelor simple  temporare eliberate este de maximum 18%, fiind preferată eliberarea pașaportului electronic, dată fiind mărirea  termenului de valabilitate, de la 5 la 10 ani.

Potrivit noilor   modificări legislative, pașapoartele simple temporare sunt  eliberate doar în cazul unor situații de urgență, justificate cu documente, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, în termen de cel mult 3 zile.

O altă noutate  este obligativitatea purtării uniformei  la ghișeele de relații cu publicul, ale  serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple.(N.B.)


Intră acum și în grupul de