Parcare cu plată la Primăria Suceava și la parcarea de lângă sediul Poliției Județene


Intră acum și în grupul de

Șoferii care vor dori să parcheze mașinile în parcarea de la Primăria Suceava sau în parcarea modernizată de lângă sediul Poliției Județene vor trebui să achite o taxă de parcare.

Consilierii locali suceveni au decis, în ședința ordinară de joi, 26 iulie a.c., ca cele două parcări să fie incluse între parcările cu plată în care funcționează sistemul de autotaxare, dar au introdus și abonamente trimestriale și semestriale pentru folosirea parcărilor.

 

Proiectul de hotărâre prevedea doar includerea parcării modernizate de lângă sediul Poliției Județene între parcările cu plată, însă în urma unui amendament al consilierului local Marius Cernescu și în parcarea Primăriei Suceava va funcționa sistemul de autotaxare.

„Cine are treabă la Primărie stă o oră sau două”, a spus Cernescu.

Și consilierul local Ovidiu Milici a subliniat că nu este corect ca alte parcări de instituții din oraș să fie cu plată, iar cea de la Primărie nu.

„Nu este corect ca parcarea Primăriei municipiului Suceava să fie plină numai de mașinile salariaților, iar un om care vine să-și plătească taxele și impozitele din care suntem toți plătiți să-și lase mașina în parcare la Kaufland”, a precizat Ovidiu Milici.

De asemenea, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, sucevenii vor putea achiziționa abonamente trimestriale sau semestriale pentru folosirea parcărilor cu plată, de luni până vineri în intervalul orar 16:00 – 8:00 precum și sâmbăta și duminica integral.

„Abonamentul trimestrial sau semestrial pentru persoanele riverane valabil între orele 16:00-8:00 de luni până vineri precum și sâmbăta și duminica integral se va poziționa în mod obligatoriu în interiorul autovehiculului/vehiculului, pe bord, sub parbriz, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior”, se arată în proiect.

Potrivit proiectului, taxa trimestrială de folosință a parcărilor în respectivul interval orar este de 100 de lei, iar cea semestrială de 180 de lei.

Taxa de parcare în municipiul Suceava este de 2 lei/oră, parcări cu plată fiind la Piața Centrală, Centrul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina, str. Ștefan cel Mare – zona cuprinsă între BNR – Sucursala Suceava și Parcul Central, pe str. Nicolae Bălcescu, pe str. Vasile Bumbac, pe str. Vasile Alecsandri, în zona Bazar – Policlinica Bethesda, dar și cele două parcări subterane din centrul orașului.

De menționat că posesorii autovehiculelor/vehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap și toate persoanele posesoare a legitimației cu titlu gratuit eliberată de către Primaria Municipiului Suceava pot utiliza gratuit aceste parcări.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 12 voturi pentru, 6 împotrivă și 4 abțineri.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de